Vårda Ögonblogg


13/09/2012

Möt vår personal – Robert Redlig

Vi finns här för dig och personalen är vår viktigaste tillgång. Vårda Ögonklinik är din klinik. Vår serviceinriktade personal gör sitt allra bästa att ge bästa möjliga service och här följer en kort intervju med Robert Redlig, anställd nyligen som operationsassistent på Vårda Ögonklinik i Stockholm.

Varför valde du att bli operationsassistent?

Efter många år inom den tyngre kirurgin så ville jag nu prova något nytt men ändå behålla foten kvar inom operationssjukvården, att få en tydligare patientkontakt och nya utmaningar så valet var enkelt när Vårda sökte efter en ny operationsassistent.

Vad har man för sysslor som operationsassistent?

En vanlig dag vid operationer kan se ut ungefär så här.. patienterna kommer till kliniken på utsatt tid och får då en lugnande tablett, sedan gör man en ny mätning av ögat och sedan bär det av in på operation. En kortare läkartid och sedan kommer dom till mig. Jag droppar bedövningsdroppar i ögat för att dom skall vara smärtfria under behandlingen. Sedan tvättar jag rent ögat och vid gråstarr och RLE får dom en steril ögonduk där operationssjuksköterskan assisterar ögonläkaren vid hela ingreppet. Vid laser (NoCut™) är det jag som assisterar vår läkare, behandlingen går mycket snabbt och är helt smärtfri. Efter får man gå ut i vår relax och fika och sedan åker man hem, totalt är man kliniken i 2 timmar.

Vad är det bästa med att jobba på Vårda Ögonklinik?

Vårda är en privat klinik vilket medför att vi är en liten grupp personal, man blir en i familjen. Visionen är tydligare och varmare än inom den stora akutsjukvården. Sedan är ju ögonsjukvård otroligt specifikt och bidrar till ett utvecklande arbete som visar sig varje dag. Jag som operationsassistent får också möjligheten till att vidareutvecklas och åker även till våra andra kliniker så som Göteborg och Oslo för att jobba. Detta gör att det är konstant roligt och väldigt givande.

Vad är den vanligaste frågan du får?

Många undrar om det känns och när dom kan förvänta sig gott resultat.

Hur upplever patienterna vanligtvis tiden efter operation?

Gråstarr och RLE är så gott som helt smärtfria efter ingreppet, däremot har NoCut™ (ögonlaser) patienten en högre post smärta som oftast bryter igenom dag 2-3, men som all smärta är den individuell och det är oftast inga problem när man tar sin smärtlindring samt ordinerade droppar. Det är en dryg vecka som kan vara lite påfrestande men all kirurgi påverkar kroppen och med några bra ljudböcker, lite gott plockgodis är man snart på fötter igen….

Intervju av Robert Tadjer, PR-Ansvarig för Vårda Ögonklinik


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


 
Domain: varda.se