Gule Akman


Gule Akman

Ålder:
Fritidsintresse: Vågsurfning

Du gjorde ju en NoCut® ögonoperation, varför?

Jag har tidigare funderat på att göra laseroperation av ögonen men inte känt mig helt hundra för att genomföra det tills jag började vågsurfa. Föll för denna sport men att ha kontaktlinser i vattnet var ingen hit, det kliade och mer än en gång ramlade de även ut, vilket är nog så skrämmande speciellt om man har så dålig syn som jag hade förut.  Så för att helt kunna fokusera på surfet och havet, och inte om jag kunde se eller inte, så  började jag leta efter information om ögonlaseroperationer. Att det blev NoCut® är av det enkla skälet att av de metoder som finns så verkade denna smidigaste och smärtfriast, både före, under och efter.

Varför valde du just Vårda Ögonklinik?

Efter att ha bestämt mig för att genomföra en operation sökte jag igenom internet efter information om olika kliniker och pratade även med bekanta. Efter samlad info så kändes Vårda Ögonklinik som det bästa alternativet.

Hur var själva operationsdagen, vad hände?

Det var givetvis lite darrigt, blev bemött av personalen på kliniken och fick igen berättat för mig vad som nu skulle hända. Väl inne i salen så fick jag lägga mig på britsen och lasern genomfördes, ett öga i taget. Vilket tog 40-50 sec med mina ögonproblem. Direkt efter lasern genomfördes så bad läkaren mig att titta på klockan, sådan otrolig häftig upplevelse, såg redan då bättre än tidigare. Efteråt fick jag vila en stund, och gavs även liten macka och te. Och sen var jag redo att ta mig hemåt.

Gjorde det ont?

Själva lasern gjorde aldrig ont, däremot känns det konstigt, att kolla rakt upp och i en grön laserstråle. Men ont det gjorde det inte.

Var tiden efter jobbig?

Operationen genomfördes på en torsdag förmiddag och hela denna dag var helt smärtfri, likaså på fredagen. Däremot på lördagen började ögonen klia en hel del, det var aldrig riktigt smärtsamt utan mest väldigt väldigt obehagligt, kändes som att ha grus i ögonen och svårast av allt, man får inte klia dom. Detta höll i sig hela lördagen och söndagen, tur som är har jag lätt för att sova så detta gjorde jag dessa dagar, sov mig igenom dom och gick upp endast för att lägga i droppar etc. Väl på måndagen hade detta gått över och jag fortsatte med livet som vanligt.

Vad är det bästa med att ha opererat sig?

Det absolut bästa är att kunna vara under vattnet och ha öppna ögon, inte behöva oroa sig för att linser ska ramla ut. Och det är väldigt skön känsla att vakna och se klart. Jag är galet glad att jag gjorde operation och skulle utan tvekan rekommendera andra att göra likaså.


 
Domain: varda.se