Årlig kundenkät - hos Vårda Ögon

Gör som andra just nu – delta i vår årliga kundenkät och få upp till 30% rabatt

  • Kostnadsfri undersökning (Ord. 595kr)
  • Vår premium-metod NoCut® ögonlaser för 21 800kr/båda ögonen (ord. 30 800kr)
  • LASEK ögonlaser 14 800kr/båda ögonen – Sveriges bästa pris
  • RLE linsbyte trifokal för 54 800kr/båda ögonen (ord. 64 800kr)
  • RLE linsbyte trifokal med senior-rabatt (+55år) för 50 900kr/båda ögonen (ord. 64 800kr)

Som en av Sveriges äldsta och största ögonkliniker hjälper vi dagligen människor till ett liv utan glasögon och linser med ögonlaser eller linsbyte.

Vi står för vår höga säkerhet och delar med oss offentligt av resultat till Sveriges Ögonsjukvård, samt efterföljer även dess höga hygien- och kompetenskrav.

ch 120 000 ögonoperationer
ch Kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Halmstad & Ystad
ch Nr 1 inom beröringsfri ögonlaser med NoCut®
ch Med den mest avancerade ögonlasern för ytbehandlingar – Amaris 1050 RS
ch De mest avancerade linserna för linsbyte
ch Läkarledd ögonklinik

Hjälp oss bli (ännu) bättre!

Svara på några frågor i vår kundenkät och som tack får du rabatt på våra populäraste synfelsbehandlingar. Kundenkäten tar ca. 5-10 min att genomföra.

Ta mig till kundenkäten

35% bokat

0 kr undersökning (ord. 595kr)!

Få ett definitivt svar på om du kan bli fri från dina glasögon och linser med ögonlaser eller linsbyte – helt kostnadsfritt – och utan förbindelse till operation!

Det är endast vid en fysisk undersökning som vi som ögonspecialister kan utvärdera om du kan genomföra en trygg och säker synfelsbehandling.

Hos Vårda Ögon har du inga förbindelser till operation och du blir inte heller debiterad senare. Det gäller även om du inte går vidare till operation.

  • Ordinarie pris: 595kr.
  • 60 minuters undersökning för nödvändiga mätningar och frågor.
  • Utförs av specialiserade optiker och i samråd med ögonläkare.

Vi säger nej till två av fem. När det handlar om ögon skall man aldrig ta några onödiga risker.  Visar det sig att vi hittar avvikelser kan vi ta hand om dig via sjukvården, eftersom vi är anslutna till Sveriges regionala ögonsjukvård. Det innebär att vi blir både kvalitetsgranskade samt tillser att ha en adekvat utrustning för diagnostik, operation och efterbehandling – såväl allt inom privata behandlingar som  ögonsjukdomar. Den diagnostiska delen och vår dryga 20-åriga erfarenhet gör att vi kan bidra till en mer korrekt analys huruvida du är lämplig för en synfelsbehandling med ögonlaser eller linsbyte.

Vilken synfelsbehandling passar mig?

Ögonlaser – om du är mellan 20-45 år

Det kan utföras på dig som antingen är närsynt (myop), översynt (hyperop) eller lider av brytningsfel (astigmatism). När man är yngre, oftast 20–45 år, så är det vanligt att man har utvecklat ett synfel. Med andra ord innebär detta att man ser sämre. Du kanske har upptäckt att du ser sämre på nära eller långt avstånd. Du behöver glasögon eller linser för att få vardagen att fungera. Det kanske även är så att du har svårt för att fokusera skärpan på ett objekt på några meters avstånd eller på nära håll. Alltfler människor upplever dessa synfel idag och de kan korrigeras med hjälp av ögonlaser.

Hos Vårda Ögon tycker vi inte att det är medicinskt försvarbart att skära i unga friska människor ögon – därför har vi helt valt bort metoder där man skär i ögonen.

Läs mer om vår helt egna beröringsfria metod:
NoCut® – ögonlaser utan att skära

NoCut® används i stor majoritet, men trots detta kan det visa sig att du i stället är lämpad för LASEK:
LASEK ögonlaser

Linsbyte – Om du är över 45 år och lider av ålderssynthet

När man blir äldre stelnar den egna linsen i ögat och förlorar på så vis förmågan att ackommodera – att fokusera på olika avstånd. Du kanske har upplevt att armen inte längre räcker till? Att det är svårt att läsa och du behöver läs- eller progressiva glasögon. Du kan även har problem med att inte se golfbollen när du har slagit iväg den? Detta kan bero på just ålderssynthet.

Vi behöver då byta ut linsen och ersätta den med en konstgjord lins för att korrigera din syn. Detta kallas för linsbyte, dagligt uttryckt. Det kallas även för RLE med multifokala eller trifokala linser. Denna metod lämpar sig helt enkelt för dig som är ålderssynt (presbyop) och har en lins som har stelnat.

Har du däremot gråstarr så kan vi hjälpa dig med en uppgradering till trifokala linser. Det vanliga vid gråstarr är att du får en monofokal lins som endast korrigerar synen på ett avstånd. Uppgraderingen kallas för copayment. Det betyder att regionen finansierar din gråstarroperation och du betalar mellanskillnaden för trifokala linser.

Läs mer om operationen:
RLE linsbyte

Detta inkluderas alltid med din synfelsbehandling hos Vårda Ögon:

app Förbättrad upplevelse med vår patientapp (Vårda Ögon) som du kan ladda ned från Google Play eller App Store. Slipp papper och känn dig tryggare!

chatt Ständig kontakt med oss via vår chatt, telefon eller mejl

jour Jourtelefon utöver ordinarie arbetstimmar – om du behöver akut hjälp

trygghet Trygghetsgaranti i 5 år som hjälper dig med fria kompletterande behandlingar och kontroller/återbesök vid behov

Delta i vår årliga kundenkät – och få rabatt!

 Ta mig till kundenkäten