Vårda Ögon - över 20 år av säker & trygg synkorrigering

Som en av Sveriges äldsta och största ögonkliniker hjälper vi dagligen människor till ett liv utan glasögon och linser med ögonlaser eller linsbyte.

Vi står för vår höga säkerhet och delar med oss offentligt av resultat till Sveriges Ögonsjukvård, samt efterföljer även dess höga hygien- och kompetenskrav.

ch 120 000 ögonoperationer
ch Kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Halmstad & Ystad
ch Nr 1 inom beröringsfri ögonlaser med NoCut® ögonlaser
ch Läkarledd ögonklinik

0 kr undersökning (ord. 595kr)!

Få ett definitivt svar på om du kan bli fri från dina glasögon och linser med ögonlaser eller linsbyte – helt kostnadsfritt.

Undersökning kostnadsfri

Det är endast vid en fysisk undersökning som en ögonklinik kan utvärdera om du kan genomföra en säker & trygg synfelsbehandling. Hos Vårda Ögon har du inga förbindelser till operation och du blir inte heller debiterad senare. Det gäller även om du inte går vidare till operation.

  • Ordinarie pris: 595kr
  • 60 minuters undersökning för att hinna med alla nödvändiga mätningar och frågor.
  • Utförs av specialiserade optiker och i samråd med ögonläkare.

Vi säger nej till två av fem. När det handlar om ögon skall man aldrig ta några onödiga risker.  Visar det sig att vi hittar avvikelser kan vi ta hand om dig via sjukvården, eftersom vi är anslutna till Sveriges regionala ögonsjukvård. Det innebär att vi blir både kvalitetsgranskade samt tillser att ha en adekvat utrustning för diagnostik, operation och efterbehandling – såväl allt inom privata behandlingar som  ögonsjukdomar. Den diagnostiska delen och vår 20-åriga erfarenhet gör att vi kan bidra till en mer korrekt analys huruvida du är lämplig för en synfelsbehandling med ögonlaser eller linsbyte.

Hjälp oss att bli (ännu) bättre - få rabatt!

Förutom kostnadsfri undersökning får du även upp till 25% rabatt på synfelsbehandling (ögonlaser/linsbyte) när du svarar på vår årliga kundundersökning.

Kundundersökning – få rabatt


rabatt på ögonlaser eller linsbyte

Rabatt på våra populäraste behandlingar

Er feedback är oerhört värdefull för oss! Kundundersökningen tar cirka 5 min. Du erhåller en rabattkod och från samma steg kan du sedan smidigt boka en undersökning via vår onlinekalender.

Rabatterna inkluderar:

fus  Undersökning inför synfelsbehandling

rabatt NoCut® – ögonlaser utan att skära

rabatt  RLE Linsbyte Trifokal

rabattlasek LASEK ögonlaser

Vilken synfelsbehandling passar mig?

Ögonlaser – om du är mellan 20-45 år

Det kan utföras på dig som antingen är närsynt (myop), översynt (hyperop) eller lider av brytningsfel (astigmatism). När man är yngre, oftast 20–45 år, så är det vanligt att man har utvecklat ett synfel. Med andra ord innebär detta att man ser sämre. Du kanske har upptäckt att du ser sämre på nära eller långt avstånd. Du behöver glasögon eller linser för att få vardagen att fungera. Det kanske även är så att du har svårt för att fokusera skärpan på ett objekt på några meters avstånd eller på nära håll. Alltfler människor upplever dessa synfel idag och de kan korrigeras med hjälp av ögonlaser.

Hos Vårda Ögon tycker vi inte att det är medicinskt försvarbart att skära i unga friska människor ögon – därför har vi helt valt bort metoder där man skär i ögonen.

Läs mer om vår helt egna beröringsfria metod:
NoCut® – ögonlaser utan att skära

NoCut® används i stor majoritet, men trots detta kan det visa sig att du i stället är lämpad för LASEK:
LASEK ögonlaser

Linsbyte – Om du är över 45 år och lider av ålderssynthet

När man blir äldre stelnar den egna linsen i ögat och förlorar på så vis förmågan att ackommodera – att fokusera på olika avstånd. Du kanske har upplevt att armen inte längre räcker till? Att det är svårt att läsa och du behöver läs- eller progressiva glasögon. Du kan även har problem med att inte se golfbollen när du har slagit iväg den? Detta kan bero på just ålderssynthet.

Vi behöver då byta ut linsen och ersätta den med en konstgjord lins för att korrigera din syn. Detta kallas för linsbyte, dagligt uttryckt. Det kallas även för RLE med multifokala eller trifokala linser. Denna metod lämpar sig helt enkelt för dig som är ålderssynt (presbyop) och har en lins som har stelnat.

Läs mer om operationen:
RLE linsbyte

Detta inkluderas alltid med din synfelsbehandling hos Vårda Ögon:

app Förbättrad upplevelse med vår patientapp (Vårda Ögon) som du kan ladda ned från Google Play eller App Store. Slipp papper och känn dig tryggare!

chatt Ständig kontakt med oss via vår chatt, telefon eller mejl

jour Jourtelefon utöver ordinarie arbetstimmar – om du behöver akut hjälp

trygghet Trygghetsgaranti i hela 5 år som hjälper dig med fria kompletterande behandlingar vid behov och kontroller/återbesök så många gånger du vill