Seniorrabatt på RLE linsbyte

Slipp dina glasögon helt och hållet! Spara hela 12 000kr på linsbyte (ord. pris) och få en kostnadsfri undersökning (ord. 595kr).

Vi på Vårda Ögon har full förståelse för att priset ibland kan kännas lite högt för våra seniorer. Därför introducerar vi nu vår seniorrabatt, för dig som vill slippa läsglasögon eller progressiva glas. Ditt senior-erbjudande gäller om du är 55 år eller äldre.

RLE linsbytesoperation går till på samma vis som en av Sveriges vanligaste förekommande operationer, nämligen gråstarroperation. Den stora skillnaden är att istället för att kirurgen sätter i en sedvanlig lins med en fokuspunkt (monofokal), kan du nu välja en högteknologisk lins med flera fokuspunkter (multifokal).  Därmed undgår du helt behovet av att bära glasögon efter din synfelsoperation.

RLE med multifokala/trifokala linser behandlar synfel såsom närsynthet, översynthet, brytningsfel och ålderssynthet.

Erbjudandet går ej att kombinera med andra kampanjer/rabatter/erbjudanden och gäller på ord. priser.

BOKA UNDERSÖKNING ELLER Videokonsultation

Refraktive Lens Extraction är en kirurgisk ögonoperation där ögats egen lins ersätts av en konstgjord plastlins.

Principen för att slippa läsglasögon, eller ålderssynthet som man också säger, är nästan identiskt med en gråstarroperation. Man tar alltså bort den egna linskärnan som blivit stel. Ålderssynthet beror just på att ögats lins har tappat sin spänst och elasticitet. När man tittar på nära håll så blir linsen rund och när man tittar på långt håll är linsen i sitt platta avspända tillstånd. Och ju äldre man blir desto stelare blir linsen och den orkar inte längre att bli rund. Då kan man byta ut den mot en konstgjord lins som har olika zoner ungefär som progressiva glasögon som vi då sätter inne i ögat på linsens ordinarie plats. Tekniken och framgångsreceptet är detsamma som vid en gråstarroperation. Men det är lättare eftersom du inte har en hård gråstarr utan kärnan som ska avlägsnas är istället mjuk.

Nej. På grund av olika medicinska faktorer är det inte alltid lämpligt att utföra en RLE-operation. Detta kan endast bedömas vid undersökningen.

Multifokala linser ger flera fokus och betyder att patienten kan se bra på olika avstånd, finns i två utförande för ditt optimala resultat.

Monofokala linser ger fokus på ett avstånd. Vanligtvis behövs läsglasögon.

Det kan variera lite, beroende på var och vem som opererar. Den senaste modernaste tekniken som används idag, innebär att operationen sker genom ett mycket litet snitt i ögat. Ett tunt rörformat instrument sönderdelar den defekta linsen genom ultraljud och suger ut den naturliga linsen ur ögat. Ingreppet kallas fakoemulsifiering.

En konstgjord lins tillverkad i ett mjukt plastmaterial gör det möjligt för kirurgen att vika ihop linsen som då blir liten. Väl inne på plats i ögat viks den ut igen och sätts på plats. Snittet behöver inte vidgas lika mycket som med äldre teknik. Ögat läker också mycket snabbare och snittet är så litet att det inte ens behöver sys ihop.

Operationen genomförs med lokalbedövning i form av ögondroppar – alltså inga sprutor som användes tidigare. Bedövningen påverkar varken syn eller blinkningsförmågan, vilket den gamla tekniken med sprutor gjorde. Det behövs inget förband över ögat efter operationen och synen återhämtar sig efter bara en liten stund – så fort bländningen från operationsmikroskopet släppt. Det är inte ovanligt att ögat har i det närmaste normal synskärpa redan dagen efter operationen – om det inte finns andra synpåverkande sjukdomar i ögat som glaukom eller makuladegeneration (åldersförändringar i gula fläcken).

Efter att ha vilat en stund, får man resa hem.  Som rutin utför vi en kontroll efter 1-2 veckor efter operationen och därefter ytterligare två besök. I vissa situationer och vid behov behövs en kontrollundersökning dagen efter operation för att kontrollera trycket.

Ca 1-3 dagar beroende på ditt/dina ögons tidigare tillstånd. Behandlande läkare ger dig svar vid operationstillfället.