Vill du bli fri från dina glasögon och linser och passa på att uppleva 2021 med ”nya” ögon? Vi har nu rabatterade erbjudanden på linsbyte och ögonlaser! I år ger vi synen som gåva. Under hela julen skänker vi våra intäkter från undersökningarna till det flygande ögonsjukhuset – Orbis!

Vinterns klappar:

fus 99 kr undersökning inför synfelsbehandling (ord. 595kr).

rabatt NoCut® ögonlaser 20 930kr (ord. 29 900kr)

rabatt RLE linsbyte 49 900kr (ord. 59 900kr)

rabattlasek LASEK ögonlaser för 15 000kr (ord. 24 900kr)

– Vi har haft brist på undersökningstider och har därför förlängt erbjudandet med ca. en månad för att alla ska hinna med! För att ta del av erbjudandet måste du boka före den 31 januari 2021, själva undersökningen kan du utföra senast den 28 februari 2021.

BOKA DIN UNDERSÖKNING FÖR 99KR

Detta inkluderas alltid:

app Förbättrad upplevelse med vår patientapp (Vårda Ögonklinik) som du kan ladda ned från Google Play eller App Store. Slipp papper och känn dig tryggare!

chatt Ständig kontakt med oss via vår chatt, telefon eller mejl

jour Jourtelefon utöver ordinarie arbetstimmar – om du behöver akut hjälp

trygghet Trygghetsgaranti i hela 5 år som hjälper dig med fria kompletterande behandlingar vid behov och kontroller/återbesök så många gånger du vill

Fler än 190 miljoner människor i världen behöver behandling av sin syn. Vi stödjer det flygande ögonsjukhuset Orbis i deras viktiga kamp mot blindhet.

Vi har samlat in:

 

 

LÄS MER OM ORBIS

Gå till våra populära behandlingsmetoder eller fortsätt läs!

ÖGONLASER – under 45 år

RLE Linsbyte – över 45 år

Vi är det trygga och moderna valet - sedan 1999

 

✓ Erfarenhet av över 120 000 ögonoperationer

✓ Över 20 års erfarenhet – en av Sveriges äldsta ögonkliniker

Erfarna kirurger med minst 3000 st utförda ögonoperationer var

✓ Den senaste tekniken med NoCut® och SmartSurfACE

Kvalitetsgranskade av Sveriges sjukvård

✓ Fem rikstäckande kliniker

Familjeägt – ägs till fullo av läkare och inte riskkapitalbolag

Helhetsanpassade med allt inom ögon – såväl privat som ögonsjukvård

Sist men absolut inte minst, så premierar vi på Vårda den familjära känslan såväl hos vår personal som våra patienter. Vi är en enda stor familj. Välkommen till Vårda Ögonklinik!

instagram

#vårdaögonblicket

Skepp ohoj! Båtmässan i Göteborg är nu i full gång! Våra experter inom kundrådgivning är på plats för att svara på varför det kan vara fördelaktigt med en ögonlaser eller ett linsbyte till sjöss! Missa heller inte att det bjuds på fantastiska erbjudanden på undersökning och behandling!

Ni finner oss i monter G:00:88, rulltrappan upp till höger. Vi ställer ut t.o.m. den 11 feb. Välkommen!

#vårdaögonblicket #vårdaögonklinik #linsbyte #NoCut #ögonlaser #båtmässan #icl
...

27 4

Nu är det gjort och hoppas snart att jag kan se. Galet ljuskänslig så solglasögon inga lampor och helst igen bommat helt. Tur man har hörsel för titta tv går inte.
Nervös över Micke som leder sitt första TNT pass 😆 pga att jag ligger här och gottar mig 😉
#vårdaögonklinik #teamnordictrail #vampyr
...

20 8

Vill du också se dubbelt så bra ut? Jag testade i onsdags! Nytt inlägg på bloggen! #vårdaögonklinik #sporthälsa #glasögonorm 🤓🤩 ...

9 0

Vision For All är en ideell organisation som vill göra det möjligt för människor, som är i behov av glasögon, att studera och arbeta!

Här ser vi glada Katarina hos oss på kliniken i Göteborg som står vid ett gäng använda glasögon som ska skickas iväg 🙏

#visionforall #vårdaögonklinik #vårdaögonblicket
...

42 0

Idag trivs Jonas extra bra på jobbet då han får jobba på ögonklinik i nära samarbete med ögonläkare. Dagen bestod av förundersökningar inför NoCut, kataraktoperationer samt förberedande mätningar inför operation och mottagning.
#nocut
#Eyeknow
#Utbildning
#Bemanning
#Optikmannen
#vårdaögonklinik
...

53 0

Spännande, nu är jag äntligen framme hos Vårda ögonkliniken i Malmö. Snart blir man glasögonfri.
#Vårdaögonklinik
#vårdaögonblicket vardaogonklinik
...

104 10

As some of you know, I'm recovering from my last eye surgery to fix the scar tissue (haze) in one eye. I'm positive that this is going to be my last one. 💪🏽😎 ❤️❤️❤️ ...

40 7

Hur vet man om linsbyte, linsimplantat (ICL) eller ögonlaser är den metoden man är lämplig för?

Läs svaret på vår blogg: https://www.varda.se/

#ögonlaser #ögonklinik #vårdaögonblicket
...

23 0

Så var det äntligen operations dagen här och förhoppningsvis så slipper jag glasögonen framöver #vårdaögonklinik ...

21 4

 

VID FS-LASIK

lockSkär man ett lock på ögat (utgör 25% av hornhinnans tjocklek)

lockLocket läker aldrig ihop helt (20-25% bestående försvagning i styrka)

lockEj för en aktiv målgrupp, såsom kampsport, boxning eller dykning

lockIngreppet går djupare på ögat

lockTvå moment: ett där man skapar fliken och ett annat där man behandlar hornhinnan.

smartfriMindre smärta efter operationen

kortKort läkningstid

epitelEpitelet avlägsnas med alkohol

momentTvå moment: först avlägsnandet av ögats epitel sedan behandling med laser

aterhamtningLite längre återhämtning

ontMer risk för smärta under läkningstid  (6 av 10 har ont efter en LASEK/ELSA)

tunnaBra för tunna hornhinnor

I denna jämförelse finns andra skillnader. En fråga som ibland dyker upp: "Är NoCut® samma sak som TransPRK?"

Tänk så här: vissa maskiner som används vid TransPRK är sex till tio år gamla, kirurgen är inte lika erfaren som Nordens mest erfarna kirurg inom beröringsfri ögonlaser (Dr. Hans Remanius) och medicinerna/efterbehandlingen är annorlunda. När du väljer beröringsfri ögonlaser så ska det vara för att du vill ha den högsta kvaliteten. Det är därför som vi kallar det för NoCut®.

Viktiga frågeställningar vid TransPRK

samma Samma tillvägagångssätt som NoCut®

efterbAnnorlunda efterbehandling och medicinering

senasteSenaste generationens ögonlaser och med senaste uppdateringen SmartSurfACE

erfaenhetKirurgens erfarenhet

ICL passar dig med stora synfel eller om du har för tunna hornhinnor för en ögonlaseroperation. ICL har dessutom en snabb synåterhämtning.

Vi opererar in en lins i ögat som ger en permanent lösning. Det fungerar alltså inte som en kontaktlins som du själv tar ut eller stoppar in varje dag. Dock kan man ta ut eller byta linsen vid behov. Metoden är det som kallas reversibel. Då återgår du till den synstatus som du hade före operationen. Detta är något som många kunder är tacksamma för.

Ca 1-3 dagar beroende på ditt/dina ögons tidigare tillstånd. Behandlande läkare ger dig svar vid operationstillfället.
Nej, vanligtvis har patienter inte ont. Däremot kan man känna visst skav i ögonen några dagar efter operationen,
Då kan du oftast uppgradera dig till en trifokal Iins. I ett flertal av våra landsting har vi möjlighet att göra en så kallad medfinansiering där landstinget betalar en viss del och resterande betalar du.
Javisst, med en så kallad add-on lins. I enkla termer är det en extralins som kirurgen placerar framför din befintliga gråstarrlins. Det gör att du kan få flera fokusavstånd (trifokalitet) och därmed slippa både glasögon och linser. Tekniken är dessutom reversibel, vilket gör att kirurgen enkelt kan ta ut den om du så skulle vilja det. Läs mer om add-on linsimplantat.

Flera vägar till en ”ny” syn!

I tider med stora förändringar är det viktigt att vi anpassar oss och gör det så smidigt som vi bara kan för dig. Därför erbjuder vi en rad olika tjänster som du kan kan använda dig av – direkt från hemmet!

ONLINEKONSULTATION

NYHET: Gör vårt självtest! Via vår onlinekonsultation får du ett grundläggande svar om du kan genomföra ögonlaser eller linsbyte. Det tar bara någon minut och du kan sedan välja om du vill bli kontaktad av oss eller boka din undersökning själv. VIDEOKONSULTATION

NYHET: Få en första bedömning via videokonsultation som utförs av specialiserad optiker. Tjänsten är kostnadsfri och ingen app-installation krävs.

BOKA UNDERSÖKNING Om du känner dig redo och önskar den kortaste vägen så kan du snabbt och enkelt boka din undersökning via vår onlinekalender. På undersökningen utförs alla nödvändiga mätningar och du får ett definitivt utlåtande av specialiserad optiker i samråd med ögonläkare om du kan genomföra en synfelsbehandling hos oss.

Hos oss är du i goda (och precisa) händer.

Kirurgi är ett hantverk. Hos Vårda Ögonklinik finner du endast erfarna och specialiserade läkare inom ögon. Här är det alltid läkaren som ansvarar för hela din behandling – vi har inga stafettläkare – våra kirurger är personer som vi har arbetat med under många år. Våra ögonspecialister är både hälso- och sjukvårdsentreprenörer, internationellt välkända och har varit medicinskt ansvariga för både hornhinnebanken och ögonmottagningen på ett flertal olika sjukhus i Sverige. En del har dessutom arbetat med refraktiv privat kirurgi i över 20 år. Läs gärna mer om våra ögonspecialister.

Dr Hans Remanius, ägare och chefsläkare för Vårda Ögonklinik

En utförlig undersökning är A och O för en behandling

Till skillnad från flera andra aktörer är vi betrodda av Sveriges ögonsjukvård. Det innebär att vi blir både kvalitetsgranskade samt tillser att ha en adekvat utrustning för diagnostik, operation och efterbehandling – för allt inom privata behandlingar men även ögonsjukdomar. Vi kan enkelt identifiera bakomliggande avvikelser och ögonsjukdomar, med exempelvis ögonbottenfoto eller vågfrontsanalys. Den diagnostiska delen tillsammans med vår 20-åriga erfarenhet gör att vi kan bidra till en mer korrekt analys om du är lämplig för en synfelsbehandling med ögonlaser eller linsbyte. Ta första steget och ta reda på om du är lämplig för en synfelsbehandling. Hos Vårda Ögonklinik förbinder du dig aldrig till operation. Läs mer om undersökningen

Delbetala räntefritt i 36 mån

Vi erbjuder delbetalning med schyssta villkor via Svea Ekonomi. Du kan delbetala räntefritt i upp till 36 mån, eller räntebärande upp till hela 72 mån.

NoCut® ögonlaser: 582 kr/mån

RLE linsbyte (trifokala linser): 1387 kr/mån

 

RÄKNA UT DIN DELBETALNING OCH ANSÖK HÄR

Ärliga omdömen direkt från kunderna.

Transparens är ett av ledorden för oss på Vårda Ögonklinik. Nu gör vi något unikt och tar med kundernas utlåtanden – som de själva har skapat – helt ocensurerat. Se vår videoserie Vårda Uncut. Vårda Ögonklinik har ej betalat för att ändra innehållet.

Se våra lediga tider för undersökning