Ögonlocksplastik – Inne, på och nu – runtom ögat

På Vårda Ögon erbjuder vi nästan allt för ögat. Det betyder att vi även hjälper våra patienter med de mer kosmetiska alternativen som ögonlocksplastik. Det passar bra för dig som vill föryngra ditt utseende. Tjänsteutbudet är brett och utförs endast av våra mest rutinerade kirurger som är specialister inom detta område. Vårt grundkrav för kirurger är 2000 ögonlocksoperationer och läs gärna mer om detta här.


Vi utför ögonlocksplastik och andra kosmetiska ögonoperationer på vår klinik i Halmstad. Du kan boka tid för följande:

  • Dermatochalasis (även kallat Blefarochalasis) – lyft av hängande ögonlock
  • Entropion – inåtvikning av nedre ögonlockskanten
  • Ektropion – utåtrullning av nedre ögonlockskanten
  • Ptos – korrigering av nedfall av övre ögonlock
  • Pterygium – kärlrikt triangulärt veck på ögats bindhinna som växer in mot hornhinnan, operation görs med limning av transplantat
  • Xantelasma – borttagning av gulvita upphöjda fläckar runt ögonen
  • Chalazion – borttagning av kronisk vagel
  • Borttagning av vårtor (stora) runt ögon
  • Borttagning av vårtor (små) runt ögon
  • Tårvägsoperation

Har du funderingar på att ”föryngra” dina ögon? Första steget är att boka en konsultation inför ögonlocksplastik eller kosmetisk ögonoperation hos oss här.

Konsultation
Din konsultation utförs alltid av våra kirurger – en extra trygghet för dig. Där går vi noggrant igenom dina funderingar och förväntningar inför ett lyckat resultat. Det finns alltid tid för dig att ställa dina frågor och har du något du kommer på efteråt kan du nå oss via telefon, mejl eller chatt.

Vid operation av ögonlocksplastik eller ögonlocksoperation
De olika ingreppen skiljer sig naturligtvis åt men sammantaget är ingreppet relativt smärtfritt då via administrerar lokalbedövning. Du sitter bekvämt ned i behandlingsstolen i en miljö med högsta hygienstandard. Du slipper alltså sövas och undgår därmed de risker som finns med narkos. Känner du dig lite orolig så kan du få lugnande tabletter av oss. Efter ingreppet leder vi in dig till vår relax-avdelning. När du känner dig redo är det inga problem för dig att komma hem på egen hand.

Vår klinik är kvalitetskontrollerad via Sveriges ögonsjukvård och Region Halland. Att ha så låg infektionsrisk som möjligt är A och O inne på en operation och du får samma höga standard som våra patienter som genomgår större operationer (gråstarroperation) som innefattar en striktare kravbild.

Efter operation
Smärtan efter operationen kan dämpas med Alvedon. Du har en minimal svullnad och blåmärken som du kommer att känna -det avtar successivt under den första veckan. Du ska undvika tunga lyft och träning under de första 14 dagarna. Det är även viktigt att undvika kontaktlinser och smink de första veckorna efter operationen. Vad gäller ögonfrans-förlängning ska dessa tas bort före operationen. För eventuella stygn ser vi till att boka en dag för borttagning av dessa. Ditt resultat blir gradvis bättre.