Om Vårda Ögonklinik

Vi har sedan 1999 hjälpt människor med närsynthet, översynthet, astigmatism, grå starr och ålderssynthet. Vi har valt att satsa på den senaste tekniken och enbart erfarna kirurger. Varför? Det borgar för säkerhet och trygghet. Och det är där vårt fokus ligger. Det handlar ju om din syn. Något som aldrig får behandlas lättvindigt.

Ögonläkaren Hans Remanius startade Vårda Ögonklinik för 20 år sedan. Under dessa år har det hänt väldigt mycket. Nu finns vi med hela fem kliniker i Sverige. Tur är väl det. Ganska många nordbor verkar ha ett behov av att kunna se bättre och en del har estetiska skäl. Nej, klart att det inte är fult med glasögon eller omodernt med linser. Men sanningen är att ALLA tycker att det är totalt befriande att slippa synhjälpmedel och många som lämnar vår klinik säger ”varför gjorde jag inte detta tidigare.”

Men om man ska låta någon peta i ens ögon med laser, vill man känna att man är i trygga händer, inte sant? Här är du det. När vi opererar närsynthet, översynthet och astigmatism använder vi nämligen, NoCut®, en lasermetod som de flesta andra ögonkliniker inte använder. Varför? Jo. En god regel säger att om man inte absolut måste skära i kroppen ska man låta bli. Oskuret är alltid bäst som vi brukar säga här på Vårda Ögonklinik. Även om NoCut® läker något långsammare (än LASIK-metoden) så är NoCut® ändå i särklass bäst av en rad anledningar. Du minimerar risken för komplikationer. Ditt öga blir ”orört”. Det finns inget som hindrar framtida ingrepp. Risken att locket ska rubbas ur sitt läge och därmed skapa synnedsättning finns inte. Men tyvärr funkar inte NoCut® för alla synfel. Har du exempelvis grå starr eller har ålderssynthet– måste vi använda andra metoder. Fast det är inget märkvärdigt heller.

Våra ögonkirurger är extremt skickliga och omhändertagande.

Vårda Ögonklinik har utfört i egen regi mer än 50 000 operationer och tar väl hand om dig och för oss är förstås alla patienter lika viktiga. Men vi har märkt att en del patienter som besöker vår privatklinik uppskattar att vi också kontinuerligt utför operationer åt landsting. Vi förstår att det känns lite extra tryggt.

Välkommen till oss på Vårda Ögonklinik!