Metoder för en god syn

Precision är A och O. Det kommer du att märka när du besöker oss. Som t.ex vid mätningen av dina ögon som sker med mycket stor noggrannhet. Den är ju grunden för den ögonkirurgi som komma skall.

Ögonlaser och implantat

Info om ögonlaser och implantat

 1. NoCut®

  Beröringsfri laser. Den säkraste metoden för dig som vill behandla närsynthet, översynthet eller astigmatism utan att någon skär i ditt öga.

 2. LASEK

  Den vanligaste ytmetoden för dig som vill behandla närsynthet, översynthet eller astigmatism.

 3. ICL

  ICL är en inopererbar lins som ersätter kontaktlinser och glasögon. ICL-operation finns för personer med närsynthet, översynthet och för astigmatism. Passar oftast dig med större synfel.

Linsbyte

Info om linsbyte

 1. Gråstarr

  Kan uppgraderas till multifokal/trifokal lins (för att slippa behovet av läsglasögon) eller vid astigmatism.

 2. Monofokal

  Ser bra på ett avstånd, du behöver glasögon på resterande. Korrigerar även astigmatism. Du blir dessutom immun mot gråstarr.

 3. Multifokal

  Se bra på både långt, mellan och nära avstånd utan glasögon. Du blir dessutom immun mot gråstarr.

 4. EDOF

  Ser bra på de flesta avstånd. Kan behöva komplettera med läsglasögon vid väldigt nära avstånd. Du blir dessutom immun mot gråstarr.

BOKA KOSTNADSFRI UNDERSÖKNING
Du förbinder dig inte till något

En synfelsbehandling som görs med laser för att ändra hornhinnans krökning kallas för refraktiv kirurgi. Fast egentligen är det inte så viktigt att lägga på minnet. Däremot kan du komma ihåg att en laseroperation bara tar några minuter och är extremt enkel att utföra. Kom också ihåg att vi på Vårda Ögon har valt att använda NoCut® i stället för metoden där man skär i ögat (LASIK). Enligt vår erfarenhet av över  120 000 operationer är ett ”orört öga” säkrast för dig.

NoCut® Ögonlaser – utan att skära

Våra kirurger rekommenderar alltid NoCut®-metoden eftersom man inte behöver skära i ögat, utan istället behandlar endast på ytan. Vi menar att risken för komplikationer minimeras och det finns även inget som hindrar eventuella framtida ingrepp. Men alla är inte lämpliga för en NoCut® och det ser vi till att noggrant belysa vid vår förundersökning.