Metoder för en god syn

Precision är A och O. Det kommer du att märka när du besöker oss. Som t.ex vid mätningen av dina ögon som sker med mycket stor noggrannhet. Den är ju grunden för den ögonkirurgi som komma skall.

Ögonlaser och implantat

Info om ögonlaser och implantat

 1. NoCut®

  NoCut® är vår egen behandlingsmetod inom tekniken beröringsfri ögonlaser. Behandlar närsynthet, översynthet eller astigmatism.

 2. LASEK

  Den vanligaste ytmetoden för dig som vill behandla närsynthet, översynthet och astigmatism.

 3. ICL

  ICL är en inopererbar högteknologisk lins. Operationen lämpar sif för personer med grövre synfel och behandlar närsynthet, översynthet och astigmatism.

Linsbyte

Våra linsbytesmetoder, passar oftast dig över 45 år.

 1. RLE linsbyte

  Med RLE linsbyte korrigeras alla vanliga typer av synfel såsom ålderssynthet, närsynthet, översynthet samt astigmatism. Operationsmetoden lämpar sig bäst för personer som är över 45 år och lider av åldersynthet.

 2. Gråstarroperation

  För dig som lider av gråstarr. Kan uppgraderas till en multifokal/trifokal lins för att slippa behovet att glasögon och linser.

BOKA KOSTNADSFRI UNDERSÖKNING
Du förbinder dig inte till något

En synfelsbehandling som görs med laser för att ändra hornhinnans krökning kallas för refraktiv kirurgi. Fast egentligen är det inte så viktigt att lägga på minnet. Däremot kan du komma ihåg att en laseroperation bara tar några minuter och är extremt enkel att utföra. Kom också ihåg att vi på Vårda Ögon har valt att använda NoCut® i stället för metoden där man skär i ögat (LASIK). Enligt vår erfarenhet av över  120 000 operationer är ett ”orört öga” säkrast för dig.

NoCut® Ögonlaser – utan att skära

Våra kirurger rekommenderar alltid NoCut®-metoden eftersom man inte behöver skära i ögat, utan istället behandlar endast på ytan. Vi menar att risken för komplikationer minimeras och det finns även inget som hindrar eventuella framtida ingrepp. Men alla är inte lämpliga för en NoCut® och det ser vi till att noggrant belysa vid vår förundersökning.