Vårdval Halland

Som regionspatient i Halland kan du remitteras till Vårda Ögon i Halmstad för gråstarr, polikliniska ögonoperationer och allmän ögonmottagning. Vårda Ögon Halmstad har ett vårdgarantiavtal.

Välkommen till oss på Slottsmöllan i Halmstad. Vi har goda kommunikationer och fri parkering. Korta väntetider, erfarna kirurger och en stor bredd inom ögonsjukvård.

Välj en klinik med stor erfarenhet och expertis, det är trots allt din syn det handlar om.

HOS OSS TRÄFFAR DU BLAND ANNAT

  • Dr. Per Olofsson – leg. läkare, ögonspecialist & refraktiv kirurg.
  • Dr. Sorran Arasan – leg. läkare och ögonspecialist & refraktiv kirurg.
  • Dr. Hans Remanius – leg. läkare och ögonspecialist & refraktiv kirurg.

Vår Ögonsjukvård i Region Halland

  • Gråstarroperation
  • Polikliniska operationer
  • Efterstarrbehandling
  • Allmän Ögonmottagning
  • Synfält, Ögonbottenfoto m.m.
  • Medfinansiering/Co-payment
Halland Ögonsjukvård

MEDFINANSIERING

Vad innebär det?

Om du har gråstarr så gäller vanligt patientavgift för en eventuell operation, men i samband med din gråstarroperation kan du välja att få en speciallins (multifokal lins). Den här typen av lins ger bra synskärpa på både långt och nära håll – och de som väljer att operera sig med en speciallins kan klara 85% av sina dagliga aktiviteter utan kontaktlinser eller glasögon. Det innebär med andra ord att speciallinsen korrigerar närsynthet, översynthet och astigmatism (brytningsfel). Linsen specialanpassas efter ditt individuella synfel, vilket gör att den är mer kostsam än en standard monofokal lins som landstinget erbjuder.

Vid arbete framför datorskärm eller för att läsa finstilt under en längre tid kan du fortfarande komma att behöva lite hjälp med glasögon.

Hur medfinansieras detta?

Om du väljer att operera dig med en speciallins via landstinget så betalar du som patient mellanskillnaden för en standardlins (som finansieras av landstinget) och speciallinsen ifråga. Standardlinserna som landstinget finansierar ingår i högkostnadsskyddet. Det är därför som det kallas för medfinansiering eller co-payment.

Tyvärr erbjuder inte alla landsting denna möjlighet idag. Vi har medfinansiering som tillval i Stockholm, Halland och Skåne (fr.o.m. januari 2020). Tillhör du ett annat landsting som inte erbjuder denna möjlighet så kan du självklart via det fria vårdvalet åka till någon av våra kliniker.