Synfel och ögonsjukdomar

Många av oss har inte perfekt syn. Inte kanske så att vi går runt och ser tomtar och troll. Men tillräckligt för att vardagen ska bli lite besvärligare.

Säkert är det många som försökt betrakta Mona Lisas leende, vackra näckrosor av Monet eller något lite mindre exotiskt som varning-för-älg-skylten, utan att få till en skarp syn. Att missa en tavla är ju bara trist. Men att missa en skylt kan ju faktiskt vara farligt.

Vi drabbas alla av olika synfel genom livet. Ibland föds vi med synfel. Ibland smyger det på med åldern. Oavsett vad – så åker oftast glasögonen eller linserna på. Inte sant? Men så måste det inte vara. Vi på Vårda Ögon löser det hela snabbt och enkelt. Ett ingrepp tar bara 10 min. För idag har vi fantastisk teknik för ögonkirurgi som kan åtgärda de flesta synfel och som dessutom är betydligt billigare, än om du skulle fortsätta med dina gamla ”synhjälpmedel.”

Varför får man synfel?

Vid synfel är ögats olika delar inte samstämda. Oftast är ögongloben för kort eller för lång, men det kan också vara fel på hornhinnans eller linsens optiska brytningsförmåga. Givetvis finns det också en rad olika ögonsjukdomar som kan drabba ögat som: Åldersförändringar i gula fläcken, näthinneförändringar förorsakade av diabetes, torra ögon, näthinneavslossning, toppig hornhinna, regnbågshinneinflammation, rinniga och tåriga ögon samt bindhinnekatarr. Jo, en hel del som sagt. Har du ett specialintresse för att riktigt fördjupa dig i de olika sjukdomar som kan drabba ögat? Vi hjälper dig på traven här till höger.