”Skönt att slippa linser!”

Du gjorde ju en NoCut® ögonoperation, varför?

Det har jag velat göra i flera år, men inte kunnat för att jag hade instabil syn. Men så fort jag kunde, så bokade jag in en operation för att fixa till min närsynthet.

Varför valde du just Vårda Ögon?

Jag surfade och hamnade på en sida om god syn och jämförde då med en konkurrent. Som jag också besökte men de kändes fumliga och oproffsiga och det var inte fräscht. Direkt när jag kom in på Vårdas klinik kändes det bra. Det var fräscha lokaler, ett proffsigt bemötande. Det kändes bra i magen när man kom in helt enkelt.  Det är ju ingen lätt operation och man vill ju inte att folk ska fumla med ens ögon, det känns ju inte så bra.

Hur var själva operationsdagen, vad hände?

Jag kom dit, fick vänta en stund innan jag kom in till ett rum där jag fick en tablett, det var lugnande, tror jag. Under operationen höll sköterskan mig i handen hela tiden, vilket var skönt. Det var lite obehagligt, jag hörde lasern och det luktade lite bränt. Men det gick väldigt fort. Sedan fick jag gå in till ett relax-rum för att äta lite frukt, vila och dricka vatten innan jag fick åka hem.

Gjorde det ont?

Nej, men det var lite obehagligt. Det är ju en grej som ska spärra upp ögat så att man inte kan blinka fast man gärna vill. Inget jag skulle göra igen om jag inte måste med det gjorde inte ont.

Var tiden efter jobbig?

När jag kom dit fick jag veta att det skulle göra ont efteråt i några dagar. Men efter operationen åkte jag hem till en kompis och undrade mest när det skulle slå till, jag kunde fortfarande se. På samma kväll på natten började det rinna i ögonen. Jag kunde inte alls öppna dem. Jag var hemma i några dagar och hade det totalt mörkt runt mig. Men det gjorde inte ont alls, jag åt tabletterna så jag hade ingen smärta, bara obehag. Ögondropparna hjälpte väldigt bra. Jag gjorde operationen på onsdagen och på måndagen därefter började jag jobba igen. Men redan dagen efter operationen var det lite bättre.

Vad är det bästa med att ha opererat sig?

Det är att jag ser perfekt, jag behöver inte krångla med linser och glasögon. Jag hade linser för det mesta tidigare och glasögon under förkylningar osv. Men jag gillade varken att ha glasögon, eller linser. Så skönt nu att slippa allt meckande helt enkelt. Jag ångrar absolut ingenting.