Träning inför VM

Christofer, trefaldig SM-vinnare inom bodybuilding, berättar om sitt samarbete med Vårda Ögon och sin satsning på världsmästartiteln

Christofer Nober om resan till VM och NoCut® samarbetet

Berätta lite om dig!

Min största passion här i livet är styrketräning vilket jag hållit på med i snart 20 år. Tävlar inom bodybuilding på världsmästerskapnivå.  Är legitimerad personlig tränare och mitt framtida mål är att öppna en verksamhet där jag kan lära ut mina kunskaper till de som behöver hjälp inom träning, kost och hälsa!!

Du har valt att engagera dig med NoCut®, varför?

Jag valde att engagera mig med NoCut® för det är en ny metod som gör ingreppet säkrare. Tyckte även det var skönt med att metoden inte skär i ögat, som traditionella lasertekniker. Känns mer tryggt. Dessutom tycker jag det är roligt att Vårda har ett engagemang för aktiva människor och länge verkar ha hållit på den linjen.

Snart kommer du att tävla inom VM i Spanien. Vad tror du om dina chanser?

Mycket goda måste jag säga!  Förra året placerade jag mig på en stark 5:e plats på mitt första VM vilket lovar väldigt gott. Det gav mig en enorm motivation att satsa vidare på detta VM och jag har kört hårdare än någonsin. Så jag hoppas guldet följer med hem tillbaka till Sverige redan år!

Varför valde du just bodybuilding?

Mitt intresse för bodybuilding började när jag var en ung kille och såg Arnold Schwarzenegger på film,  Jag tyckte redan då att hans fysik var imponerande och bestämde mig för att så vill jag se ut så en dag och sedan dess har styrkelyftet varit en stor del utav mitt liv.  Som många andra inom sporten har Arnold alltid varit en stor källa för inspiration. Det var ju tack vare honom att sporten kom ut i mainstream.

Vilken titel är du mest stolt över?

Jag har ett par titlar som jag är själv är mycket stolt över. 2011 vann jag Excalibur, en av USA:s största tävlingar inom bodybuilding på amatörnivå.  Och min tredjeplacering under EM 2013. Men den som ligger mig varmast om hjärtat är definitivt min overall vinst på hemmaplan, SM 2015.

Redan i november är det dags för VM. Hur ser en typisk dag ut för dig inför en tävling?

Går upp tidigt på morgon och tar mig en kopp kaffe medans jag tittar nyheterna. Därefter gör jag mig i ordning för mitt första pass som är 45 min motion på en crosstrainer. Efter det äter jag min frukost och laddar inför mitt andra pass på eftermiddagen där jag kör en lite mindre muskelgrupp såsom tex biceps och vader. Efter passet äter jag en fettsnål måltid som innehåller t.ex. ris, torsk och sallad. Sen vilar jag mig för mitt kvällspass där jag kör en stor muskelgrupp som tex rygg och ben. Efter träningen blir det liknande måltid som under dagen. Efter det är jag klar för dagen och färdig för sängen. Sen är det en ny dag igen som ser ut på samma sätt

Alltfler styrketränar nuförtiden, och sporten Bodybuilding har ökat i popularitet. Vad tror du det beror på?

Anledningen till att kropps byggningen ökar är att folket förstår mer och mer hur viktigt det är med träning, motion och att leva ett hälsosamt liv. Sen kan man inte bortse ifrån att vi lever i en värld där det har blivit alltmer populärt att fokusera på utseende och vissa ideal. Vi har exempelvis sociala medier där folk kan visa upp sina fysik på ett helt annat sätt än tidigare. Idag kan alla uppmärksammas via dessa medier och man behöver inte vara nån typ utav kändis.