Skönt att slippa glasögon!

Du gjorde ju en RLE-operation, varför?

Jag var ålderssynt och var så trött på att använda glasögon. Jag vaknade ibland med märken på näsan och jag tappade alltid bort mina glasögon, eller satte mig på dom. Dessutom hade jag provat allt, både linser och progressiva glasögon, men det blev jag bara yr av. Så då tänkte jag – nu får jag banne mig operera mig. Och det var värt priset 10 gånger om att göra en RLE-operation. Jag skulle gjort det för 20 år sedan! Året innan operationen, spenderade jag över 15 000 kr på glasögon.

Varför valde du just Vårda Ögon?

Jag var ute på stan och såg att man gjorde reklam för en annan klinik och tänkte, detta ska jag göra! När jag kom hem googlade jag  på ögonoperation och då kom Vårda Ögonklinik upp. Sen var det faktiskt priset som avgjorde. Vårdas priser var billigare än den andra ögonkliniken. När jag väl ringde Vårda var de så himla trevliga att jag tänkte att jag hamnat rätt. Vårda visade sig vara kanonbra, vilket jag är hyperglad för.

Hur var själva operationsdagen, vad hände?

Jag var lite rädd för operationen och tänkte – tänk om det händer något? Men dom var helt suveräna, berättade allt utförligt, hur det skulle gå till och många där hade själva gjort operationen. Jag kände faktiskt bara en lättnad över att det äntligen var dags så när jag väl satt där på dagen var jag ko-lugn. Jag fick bedövningsdropparna, kollade upp i en lampa och hörde något tickande, sedan var det klart. Jag sa till läkaren: ”Säg till när du är färdig”.  Och då svarade han: ”Det är redan färdigt”. Jag blev paff att det gick så fort. Sedan fick jag lite fika och vila mig lite. Hela alltet tog inte mer än en timma. Sen skjutsade min väninna mig hem.

Gjorde det ont?

Det kändes ingenting, som att borsta håret eller måla naglarna. Ett stick i fingret när man tar ett blodprov gör ondare till och med.

Var det jobbigt efter operationen?

Jag märkte ingenting, längtade bara tills jag skulle få komma tillbaka och få göra det andra ögat. Jag tog de där dropparna som man skulle ha i ögat och inte ens det sved. Jag åt ingen värktablett,  utan droppade bara de där dropparna i ögat.

Vad är det bästa med att ha opererat sig?

Allt! Tänk att få slippa plågoandarna som glasögonen ju var för mig. Slippa kostnaden för nya glasögon hela tiden, eftersom mina alltid gick sönder, eller så tappade jag dom. Att känna att man äntligen kan se ordentligt igen, utan glasögon, är kanske det bästa.