Onödigt att ha gråstarr!

Du gjorde ju en gråstarroperation, varför?

Jag hade börjat se sämre och sämre gradvis, men visste inte att jag hade grå starr. Det var först när min optiker påpekade det, som jag förstod att det var så. När man har grå starr så innebär det att man exempelvis missar trafikskyltar, för att det är så svårt att se vad som står när allt är grumligt eller dimmigt. Men man vänjer sig med att se så också.

Varför valde du just Vårda Ögon?

När min optiker sa att jag skulle operera mig om jag ville se bra, så gick jag med på det och fick en remiss. Men det var så lång kö på Uddevallas lasarett, och därför hade de upphandlat en privatklinik för att underlätta deras kö, och det var Vårda.

Hur var själva operationsdagen, vad hände?

Man fick droppar i ögonen, bedövning och något för att vidga pupillen. Sen fick man sätta sig i stolen och så tog det bara 10 minuter. Jag blev väldigt förvånad över att jag såg bra från början, redan när jag vilade och drack mitt kaffe såg jag nästan helt bra. Sen har jag alltid förtroende för läkare, man får ju lita på att dom kan sin sak. Börjar man tvivla på sånt går allt åt helvete. Sånt orkar jag inte ens tänka på.

Gjorde det ont?

Operationen kändes absolut ingenting, ingenting faktiskt och jag blev själv förvånad över det. Men det var väl de där ögondropparna som bedövade.

Var tiden efter jobbig?

Inte ett dugg. Allt var precis som vanligt, fast man såg bättre. I tre veckor droppade jag de där dropparna i ögonen, tre gånger om dagen. Redan efter några dagar var jag helt bra i synen.

Vad är det bästa med att ha opererat sig?

Att jag ser ordentligt, det är inte roligt att kisa trots att man har glasögon, då är ju något verkligen galet. Nu ser jag bra utan glasögon. Grå starr ska alla ta bort. Det är helt onödigt att gå med.