”Väldigt personligt och trevligt bemötande”

Du gjorde ju en RLE operation, varför?

Har under flera år funderat på att göra något för att slippa glasögon och RLE var alternativet som fanns för mig. Jag har haft glasögon sedan 15 års ålder och periodvis även använt linser och kände att nu var det dags.

Jag valde RLE multifokala linser för att se bra på både nära håll och avstånd, det är ju också en bra permanent och hållbar lösning. Att dessutom veta att jag kommer att slippa eventuell gråstarr i framtiden var ytterligare ett plus.

Varför valde du just Vårda Ögon?

Jag hittade Vårda Ögonpå nätet och tyckte att det verkade vara en bra klinik i lagom storlek. Fick också ett väldigt personligt och trevligt bemötande från första telefonsamtalet till återbesöken. Det var också en trygghet att veta att jag skulle få träffa samma personer under hela behandlingen.

Ytterligare en aspekt var det faktum att Vårda tar ett öga i taget vid RLE operation. Det upplägget kändes både tryggt och passade mig bra, även om det innebar flera besök på kliniken.

Jag hade dessutom en arbetskamrat som gjort en NoCut® hos Vårda och med även den referensen i ryggen kändes det som ett lätt val.

Hur var själva operationsdagen, vad hände?

Det började med droppar i ögat för att vidga pupillen och när dropparna väl verkat så var det dags för operation.

Även om jag visste att själva operationen inte skulle ta mer än ca 15 minuter så upplevde jag att ingreppet gick väldigt fort och efteråt kändes det nästan lite snopet.

Stämning var hela tiden avslappnad och professionell, men ändå väldigt personligt.

Gjorde det ont?

Nej, inte alls. Bedövningen av ögat fungerade alldeles utmärkt. Under själva operationen upplevde jag en känsla av att titta in i ett kalejdoskop med ett fascinerade spel av ljus och reflexer.

Var tiden efter jobbig?

Det tog cirka ett dygn innan pupillen gick tillbaka och då gick det inte att se ordentligt. Då kändes det bra att ha gjort ett öga åt gången.

Jag hade inte ont efter operationen men det stramade lite kring ögat. Det var inget som besvärade mig överhuvudtaget och det gick över väldigt fort.

Det enda jag tog efter behandlingen var ögondropparna som jag fick med hem.

Vad är det bästa med att ha opererat sig?

Frihetskänslan är stor med att slippa bära glasögon eller kontaktlinser. Att gå upp på morgonen och slippa ”dimman” innan glasögonen kommit på är en fantastisk känsla.

Det händer att jag på kvällen tar upp mina händer mot ansiktet för att ta av glasögonen och varje gång det händer så påminns jag om hur bra det känns att jag till slut gjorde operationen.