Nyhet! Komfortalternativet för dig med gråstarr.

Med denna lins kan du – som har gråstarr – få skarpt avståndsseende i kombination med förbättrat seende på mellanavståndet. Det är ett modernt komfortalternativ som ger dig mer frihet.

Läs prislapparna i mataffären, spela golf och kör bil utan glasögon!

Vad är Linsbyte Plus (IsoPure)?

Det är en monofokal lins med utökat skärpedjup och utförs på samma vis som en vanlig gråstarroperation.

Den stora skillnaden mellan en vanlig monofokal gråstarroperation och IsoPure (Isofocal-teknologi) är att du får ett avsevärt förbättrat mellanseende utöver långt håll. IsoPure-linserna ger 50% mer utökat skärpedjup än en standard monofokal lins. Se föremål på avstånd, som till exempel trafikljus, scenframträdanden och öka säkerheten i situationer med dålig sikt (bilkörning nattetid). Många vardagssysslor underlättas tack vare denna lins.

Precis som vid en vanlig gråstarroperation kommer du fortfarande att behöva använda läsglasögon efter operationen.

Erbjudande!
Just nu erbjuder vi kostnadsfri undersökning för seniorer – för dig som är över 55 år.  Spara hela 595kr! Välj den klinik du har närmst till och se våra lediga tider här. 

Vårda Ögon Isopure

Linsbyte Plus - IsoPure

  • Korrigerar gråstarr
  • Erbjuds som monofokal variant
  • Förbättrat mellanavstånd + skarpt avståndsseende = ett komfortalternativ
  • Mindre risk för halo-fenomen och glare
  • Den senaste beprövade tekniken med den högsta kvaliteten

Hur går det till?

Du kommer till oss på en undersökning där specialiserad optiker noggrant mäter ditt öga och går igenom för- och nackdelar utefter dina individuella premisser. Visar det sig att riskbilden är för hög så tackar vi nej – men är du lämplig har du valet att gå vidare med oss. Ta den tid du behöver, vi ligger aldrig på och vet att en nöjd patient är den som har tagit sig tiden att tänka igenom sitt beslut i lugn och ro.

Operation

Först konsulterar du med kirurgen för att få en chans att i lugn och ro gå igenom allt en gång till. Operationen är smärtfri och utförs av ett team av ögonläkare och sjuksköterskor. Det är samma typ av ingrepp som vid en gråstarroperation och sker via ett mikroskopiskt snitt.

Efter operation

Synen direkt efter operationen kan vara lite disig och du ska inte köra bil hem. Synen kan vara lite oklar de första dagarna men blir därefter gradvis bättre och bättre. Det är vanligt att det skaver i ögat upp till en till två veckor efter operationen och att ögat är lite rött. Du bör undvika vissa aktiviteter de första veckorna och se till att ta dina ordinerade läkemedel.

Vi är med dig hela vägen och följer upp utvecklingen på din efterkontroll.

Varför ska du välja att göra ditt linsbyte med IsoPure hos Vårda Ögon?

Vårda Ögon har funnits sedan 1999 och lika länge har vi utfört linsbyten. I dagsläget är vi Sveriges största familjeägda ögonklinik och har erfarenhet av över 120 000 ögonoperationer. Vi efterföljer högsta kirurgiska hygienstandard och blir löpande kvalitetsgranskade av Sveriges ögonsjukvård. Det som även känns tryggt är att vi ägs av ögonläkare och hos oss är det alltid läkaren själv som bär ditt ansvar som patient.

Beprövad teknik – av största vikt

Vi väljer alltid den senaste tekniken men det är avgörande att den även är beprövad. IsoPure-linserna har nu visat höga resultat hos vår kvalitetsuppföljning, både internt och internationellt sett.

Vår ögonsjukvård – en avgörande del hos oss 

Ögonsjukvård är vår specialitet och samtliga av våra kliniker har förutom vår privata del även landstingsavtal. Det gör att vi har flera specialistkompetenser hos oss och en stor vidd inom diagnostisk utrustning. Det gör att vi identifiera bakomliggande avvikelser och i flera av fallen även åtgärda dessa på plats. Du  kan alltid vända dig till oss när det handlar om ögon – livet ut. Vare sig det handlar om ögonlaser, linsbyten eller behandling av ögonsjukdomar.

Sist men inte minst får du alltid personlig service med den familjära känslan.

BOKA UNDERSÖKNING