”En dröm gick i uppfyllelse”

Du gjorde ju en NoCut® ögonoperation, varför?

För att det har varit en dröm sedan jag var runt tonåren då jag fick glasögon för första gången som jag hatade. Jag fick sedan linser och haft i 12 år som krånglade mycket och jag tyckte det var jobbigt att behöva ”palla” med det hela tiden. När mina föräldrar ville sponsra den här operationen för mig som födelsedagspresent så var det ett självklart val, bästa presenten!

Varför valde du just Vårda Ögon?

För att jag och min far hade tittat runt lite och tyckte att NoCut®-operationen skulle vara bäst för mig. Hade även läst mycket om Vårda Ögonklinik och det kändes seriöst och tryggt.

Hur var själva operationsdagen, vad hände?

Jag fick sitta och vänta på min tur, väldigt nervös då jag tycker det är obehagligt när det handlar om så känsligt område som just ögonen är. Var även förväntansfull och väldigt fascinerad över hur det hela skulle gå till.  Jag fick gå in i ett rum, lägga mig ner, småpratade lite med läkaren och systern så jag skulle slappna av, de var väldigt trevliga, sedan fick jag se på ett rött ljus minns jag och kyla ögonen som var lite obehagligt men alla klarar av det, allt som allt gick det på ca 10-15 min. Jag blev chockad över att det gick så fort och lättad!

Gjorde det ont?

Nej, det gjorde inte ont, däremot så var det en liten obehaglig känsla i några sekunder, då det kyler ner ögat.Då är det som att ögat får en kalldusch och du får inte blinka men det är inget som gör ont.

Var tiden efter jobbig?

Första och andra dagen var värst.  Hade svårt med att få upp ögonen, men var tvungen då det är en del man måste droppa i ögonen efter operationen och det var kämpigt. Jag sov mest första och andra dagen, gick runt med solglasögon inne och ute konstant i 5 dagar efteråt då jag var väldigt ljuskänslig. Men efter en vecka så var allt bra och det var en otrolig känsla att få se helt klart efter några veckor. Såhär bra har jag aldrig sett förut, så det är riktigt häftigt!

Vad är det bästa med att ha opererat sig?

Att äntligen få kunna se ordentligt och slippa bry sig om linser, linsvätska, glasögon, synundersökningar, beställa linser m.m.

Läs gärna mer om hela förloppet och hur Elisa mår idag på hennes egna blogg.