”Lättare att leva ett aktivt liv”

Du gjorde ju en NoCut® ögonoperation, varför?

Jag har haft glasögon sen jag har var 7 år. Jag har ridit med glasögon och det var jobbigt, för att inte tala om dammet och risken för skador på glasögonen. Jag har även mycket barn runt mig då jag jobbar som förskolechef. Imman när man kommer utifrån på vintern eller dricker något varmt är inte att förglömma. Jag provade linser under åren när jag tränade karate. Men med torr luft och datorarbete på jobbet, och under pollensäsongen, blev jag irriterad och trött i ögonen och fick sluta med linser.

Varför valde du just Vårda Ögon?

Jag googlade och fick veta att med NoCut® har du ont i en vecka men att det håller i längden. Dessutom var det bättre för mig som jobbar med barn och är med hästar då jag inte riskerade ärr om ögonen skulle få sig en törn.

Hur var själva operationsdagen, vad hände?

Jag var lite nervös men de lugnande tabletterna hjälpte, och personalens säkerhet kändes bra att kunna lite på. Jag var även förväntansfull och nyfiken på själva operationen. Jag hade inte fått så mycket information om den praktiska biten av operationen och fick mig några överraskningar.

Den första var att det luktade lite bränt. Sen var vattnet för att skölja och penseln med krämen lite obehaglig om än intressant. Jag blev väl omhändertagen efteråt med vilstol och dricka och smörgås. Vilken lyx. Påsen med hemgångsråd och piller och ögondroppar fick mig att skratta.

Gjorde det ont?

Operationen gjorde naturligtvis inte ont. Men det gjorde ont veckan efter. Jag ringde nästan i panik på jourtelefonen när smärtstillande och dropparna tog slut. Men jag blev lugn av samtalet med sjuksköterskan.

Var tiden efter jobbig?

Smärtan var värst den första veckan. Dagdropparna var sköna att ha i upp till 2-3 veckor efteråt. Även månader efteråt använder jag dem fortfarande, speciellt när jag sitter mycket inne eller vid datorn.

När jag vaknade på morgonen i början kändes det geggigt i ögat av det som kom ut med nattkrämen, men det var den naturliga läkningsprocessen.

Jag var sjukskriven i bara en vecka.

Vad är det bästa med att ha opererat sig?

Att slippa glasögon och linser. Friheten med att kunna se väckarklockan på nattduksbordet utan att kisa eller behöva glasögon. Att bara kunna kliva upp och hitta till toan.

Jag kände skavet med linser under pollensäsongen. Det känns skönt att slippa linser när man badar. Den livslånga kostnaden av linser och/eller glasögon känns skönt att slippa.

Jag kände att det var värt det med tanke på det aktiva liv jag har, som fd. karateutövare, ridsporten och motorcykelåkningen. Priset var också bra jämfört med vissa andra ögonkliniker.