”Nu finns det inget hinder för mina drömmar”

Du gjorde ju en NoCut® ögonoperation, varför?

Anledningen var främst att min syn inte uppnådde de krav som krävdes för att ansöka om en plats på polishögskolan.

Varför valde du just Vårda Ögon

Det var metoden som var avgörande i valet av klinik. Valet känns enkelt när man kan välja en metod utan att behöva skära.

Hur var själva operationsdagen, vad hände?

Jag var riktigt nervös innan operationen och valde därför att ta de lugnande tabletterna som erbjöds. Personalens omhändertagande gjorde det lätt för mig att slappna av och jag kände mig genast lugnare. Under operationen fick jag hela tiden information vad som hände och även en sjuksköterskas hand i min. Knappt 20 minuter senare var jag ute från operationssalen och fick vila i ett vilorum där jag dessutom blev bortskämd med fika och svalkande ögonmask.

Gjorde det ont?

Ont skulle jag inte vilja säga att det gjorde, mer obehagligt. Möjligen så gjorde det iskalla vattnet som sköljde ögonen efter lite ont. Det kändes ungefär som en långvarig brainfreeze.

Var tiden efter jobbig?

Förutom att jag såg dåligt var ljuskänsligheten värst. Jag gick runt i solglasögon trots att det var mörkt men lyckades sova mig igenom de värsta dagarna. Viktigt att hela tiden ha koll på vilka ögondroppar och tabletter som ska tas och när. Kändes lite som ett heltidsjobb första 2 veckorna, men absolut värt det.

Vad är det bästa med att ha opererat sig?

Det absolut bästa är självklart att jag ser perfekt utan linser eller glasögon och jag dessutom nu är behörig till att söka in till polishögskolan. Nu är synen inte längre ett hinder för mina drömmar.