Schwind Amaris 1050 RS - med SmartSurfACE / SmartPulse-teknologi

Vi är den klinik i Norden som enbart har valt att satsa på ytbehandlingar – NoCut® med Schwind Amaris 1050 RS. Det är bevisligen – enligt Scwhinds egen data – den mest optimala lasermaskinen för att uppnå ett tillfredsställande synresultat utan att skära i ögat.

Vi opererar människor från Danmark, Sverige och Norge med vår premium-laserapparatur.

 

1050 Hz-frekvens

Teknologin bakom Schwind Amaris 1050 RS introducerades på marknaden år 2014. Effekten av denna teknologi har beprövats i ett flertal studier. Schwind Amaris 1050 RS kombinerar en effektiv hastighet med extremt hög precision och ger dig den mest optimala förutsättningen för att korrigera din syn. 1050 Hz betyder 1050 st pulser per sekund.

 

Hastighet och komfort

Schwind Amaris 1050 RS korrigerar 1 dioptri av närsyntheten på 1.3 sekunder. För dig som patient innebär detta mer komfort och ökad säkerhet.

Automatisk energi- och temperaturjustering

För att kunna kombinera hastighet och precision är Schwind Amaris 1050 RS laddad med två energinivåer. Omkring 80% av vävnaden avlägsnas (ablateras) genom att använda en högenergisk stråle – och 20% genom att använda en stråle med lågenergi. Det sistnämnda säkrar upp en jämn yta och en perfekt framtida syn.

Exceptionellt fin laserstråle

Schwind Amaris 1050 RS laserstråle har en exceptionellt liten diameter: endast 0,54 mm. Den är därmed betydligt mycket mindre än andra. Övriga laserstrålar har dessutom en särskild form. Hornhinnan blir mer jämn och mjuk med den tunna laserstråle som vår lasermaskin genererar.

Ögat spåras 1050 gånger i sekunden

Under en ögonlaserbehandling kan ögonen röra sig ofrivilligt i några millisekunder. Lasermaskinen övervakar ögats position cirka 1050 gånger i sekunden och kompenserar för alla upptäckta rörelser.

Ögonspårning i 7 dimensioner

Man kan jämföra ögongloben med en boj i havet – när havet är stilla rör sig bojen från vänster till höger eller framåt och bakåt. Däremot i kraftigt svall lutar bojen åt sidan. En boj kan även snurra runt sin egen axel och röra sig uppåt eller neråt. Ögongloben kan rulla, rotera runt sin egen synaxel eller röra sig upp och ner längs med z-axeln. Schwind Amaris 1050 RS upptäcker alla dessa ögonrörelser och kompenserar för dem. Med andra ord är ögonspårningen i 7 dimensioner mer exakt i sin centrering av ögats rörelser, vilket resulterar i ett bättre behandlingsresultat.

Unik termisk styrning

Schwind Amaris 1050 RS  är rustad med ett unikt termiskt styrningssystem som hjälper till att förhindra skador på den omgivande hornhinnevävnaden. Tekniken försäkrar att hornhinnan får tillräckligt med tid att kylas ned mellan laserpulserna, och samtliga pulser uppnår därmed en nedkyld position snabbare.

Laserprogrammet tillåter individuell patienthantering

Eftersom varje patient och varje behandling skiljer sig åt, har Schwind Amaris 1050 RS det som kallas för Schwind Cam (mjukvaruprogram), vilket gör det möjligt att planera varje behandling individuellt och hitta den bästa lösningen för den enskilde patienten.

Kontinuerlig mätning av hornhinnans tjocklek

Den integrerade kontaktfria optiska pachymetrin tillhandahåller vår ögonkirurg med information om hornhinnans tjocklek under behandlingen.

Förändringarna visas direkt på skärmen. Hornhinnans tjocklek mäts både innan och efter upplösningen av hornhinnans yttersta cellager, samt under behandlingen. Detta ökar säkerheten kring processen eftersom kirurgen kan se exakt hur mycket av hornhinnans vävnad som har avlägsnats och hur tjock den återstående hornhinnan är. Allt resultat dokumenteras i behandlingsloggen.

Stabilt mikroklimat

Schwind Amaris-lasern har två munstycken som används för att avlägsna de mikroskopiska partiklarna som genereras under laserbehandlingen.

Denna lösning skapar ett stabilt mikroklimat på hornhinnan. Klimatförhållandena förblir konstanta under hela proceduren, vilket förhindrar hornhinnan från att torka ut.

Kliniska resultat

Internationella kliniska studier har dokumenterat behandlingskvaliteten med Schwind Amaris-teknologin. 100% synskärpa uppnåddes i nästintill samtliga fall. En hög procentsats av behandlade patienter kunde se bättre än vad de gjorde innan operationen med glasögon eller linser. Studien visar även ett förbättrat kontrastseende hos patienterna.

Med de absolut senaste uppdateringarna

När våra patienter opererar sig med NoCut® görs det med en av de mest avancerade ytbehandlingarna: en helt beröringsfri och icke-skärande metod som utförs med en Schwind Amaris 1050 RS uppdaterad med SmartPulse (2018) – den absolut senaste teknologin. Vi skär aldrig i våra patienters ögon med laser. NoCut® ögonlaser är inte bara en teknik – det är en behandling – med Dr. Remanius som pionjär.

Återhämtningstiden är naturlig, jämn och du kan återgå till ditt normala liv kort därefter. Den initiala återhämtningen är i många fall endast två dagar.

Baserat på vår erfarenhet här på Vårda Ögonklinik och flertalet forskningsstudier, är de långsiktiga resultaten med en NoCut®-behandling, avseende synkvalitet och kontrastseende samt komfort – liknande eller bättre än en ögonlaseroperation som utförs med mikrokeratom (LASIK). Både FS-LASIK och LASIK är metoder som har något gemensamt: att penetrera ögats yta genom att göra ett snitt. Locket som skapas utgör över 25% av hornhinnans tjocklek och växer inte fast helt, någonsin. Detta gör vi inte på Vårda Ögonklinik.

Du vill väl också ha den senaste tekniken med NoCut® för en aktiv livsstil?

 

Fakta om Schwind Amaris 1050 RS

 • Marknadens mest effektiva Excimerlaser
 • 1050 Hz pulsfrekvens / Automatisk energinivåjustering
 • Maximal precision, minimal behandlingsvaraktighet
 • 1050 Hz and 7D-spårningssystem av ögonrörelser
 • Upptäckt av och kompensation för den minsta lilla ögonrörelsen i respektive dimension (7D)
 • Exceptionellt fin laserstråle
 • Jämn och fin yta
 • Konstant mätning av hornhinnans tjocklek
 • Säkerhet i varje patientfall
 • Termisk styrning (temperaturreglering)
 • Hjälper till att förhindra skada på hornhinnevävnaden och ögonen läker snabbare

Vårda Ögon använder den senaste tekniken med SmartSurfACE  för att ge högkvalitativ ögonsjukvård till sina NoCut® -patienter. Våra refraktiva ögonlaserkirurger har utfört fler än 60 000 laseroperationer.

För dig som är vetgirig – få tillgång till publikationen som är baserad på 1159 ögon Multi-Centre Evaluation of TransPRK outcomes with SCHWIND AMARIS using SmartPulse Technology