Ögonlaser med LASEK / ELSA-metoden

På Vårda Ögon började vi att använda metoden LASEK (Laser Sub Epitelial Keratectomy), eller ELSA (Excimer Laser Subepithelial Ablation) som den också kallas, för ganska många år sedan. Mer exakt år 2001. Denna typ av ögonlaser har dock ersatts nästan helt av den modernare och helt beröringsfria metoden NoCut®, men i vissa fall kan LASEK / ELSA-metoden lämpa sig bättre. Vilken ögonlaserbehandling som passar bäst för dig kommer du bli tydligt informerad om under din undersökning. Oftast för dig som är 20-45

LASEK / ELSA:

  • Den vanligaste och mest beprövade ytmetoden runt om i världen
  • Behandlar närsynthet, översynthet och brytningsfel (astigmatism)
  • Ögat läker ihop helt
  • Mindre risk för torra ögon jämfört med metoder där man skapar ett bestående lock på ögat
  • Ej beröringsfri utan har ett mekaniskt moment inkluderat

Hur går en ögonoperation med LASEK / ELSA till?

Vid en operation med LASEK / ELSA lossar vi det yttersta cellagret på ögats hornhinna med hjälp av en svag alkohollösning. Därefter behandlar lasern hornhinnans ytskikt genom att ta bort exakt den mängd vävnad som motsvarar ditt synfel. Sedan sätts en bandagelins på som fungerar som ett plåster och gör att ytan läker snabbare efter din operation.

Vår trygghetsgaranti täcker hela dina behandling

Med ögonlaserbehandlingar är det viktigt att ögonkliniken står för garantier och att det finns tid att tillsätta nödvändiga åtgärder. Ca. 1% av våra ögonlaserpatienter behöver en kompletterande behandling. Det brukar handla om att man inte har kommit upp i tillräckligt god syn. Vägen från din första operation, korrigerande operation, läkning och kontroller kan kan ta upp till 2-3 år. Det är därför som vi har valt att hålla oss till 5 år för vår garanti och inget mindre än så. Trygghetsgarantin ska täcka hela din behandlingsprocess, även i ett fall där din första behandling inte uppnådde ett tillräckligt bra resultat.

Detta inkluderas alltid i samband med ögonlaserbehandling – utan extra kostnad:

app Förbättrad upplevelse med vår patientapp (Vårda Ögon) som du kan ladda ned från Google Play eller App Store. Slipp papper och känn dig tryggare!

chatt Ständig kontakt med oss via vår chatt, telefon eller mejl

jour Jourtelefon utöver ordinarie arbetstimmar – om du behöver akut hjälp

trygghet Trygghetsgaranti i hela 5 år som hjälper dig med fria kompletterande behandlingar vid behov och kontroller/återbesök så många gånger du vill

Är du redo för att ta första steget till ett helt glasögon- & linsfritt liv?

BOKA DIN UNDERSÖKNING