NoCut® – varför har ni en egen behandlingsmetod?


I över tjugo år har vi haft samma ledande kirurg som har utvecklat tekniken med beröringsfri ögonlaser, Dr Hans Remanius.

Att gå den vägen mot beröringsfri laser var, för tretton år sedan, ett ganska impopulärt beslut. Då var tekniker där man skär i ögat alltmer dominanta. Dessa hade fördelen med kortare återhämtningstid och smärtfri läkning. Så varför inte bara göra det enkelt och gå samma väg?

Svaret: en patient som har blivit ögonlaserbehandlad skall leva med det under många år (till att ålderssyntheten kommer). Patienter var nöjda för stunden, men hur skulle det se ut om 10–20 år? Tänker man långsiktigt vill man undgå risker med komplikationer som är bestående över en längre tid. Vid metoder där man skär och därmed skapar ett lock på ögat så växer aldrig locket ihop helt – det blir bestående och därför har man en förhöjd permanent risk där detta lock kan lossna. Vi såg det helt enkelt inte som medicinskt försvarbart och började i stället att investera i behandlingar där man kan undgå dessa risker helt och hållet.

Ja, vi valde kanske den lite svårare vägen då ytbehandlingar har längre läkningstid. Det var svårt i början att försöka förklara att man som patient fick ha mer tålamod när det gällde vår metod, avseende smärta och återhämtningstid, men vi drevs av en stark övertygelse om att det lönar sig för våra patienter – i längden, och därmed även oss. Av denna anledning föddes NoCut® ögonlaser.


Varför är NoCut® ett registrerat varumärke?

NoCut® är en behandling som vi har vidareutvecklat och nu förbättrat i över tretton år – den kunskapen är vi helt ensamma om i Norden, ja, kanske även i hela världen. Vi garanterar dig att du alltid får samma höga kvalitet när du väljer NoCut® hos oss, men vi kan aldrig garantera att detsamma gäller på annat håll.

Bakgrunden var även att flera människor som hade genomgått en ögonlaserbehandling (med varierande resultat) började prata med oss om att de hade gjort en NoCut®. Problemet var att de hade gjort det hos någon helt annan och blivit lovade att det visst var en ”NoCut®” de fick. När vi senare följde upp det märkte vi att NoCut® användes av flera andra kliniker på lite allt möjligt. Man likställde vår metod med andra behandlingsmetoder – trots att tekniken, kriterierna för valet av lämpliga patienter och erfarenhet skiljde sig åt. Detta ledde till en naturlig reaktion där vi kände oss tvungna att registrera NoCut® som ett varumärke.

Än idag ser vi tyvärr att man försöker skriva NoCut® med exempelvis ”no cut” eller ”no-cut” för att försöka komma runt det. Det är varken juridiskt rätt eller ärligt mot patienten. Därför får vi nu återigen förtydliga detta.

När du väljer NoCut® hos Vårda Ögon

· 
Vi är störst inom beröringsfri ögonlaser och har därmed mest kunskap inom detta område i Norden. Det leder till en säkrare behandling och ett bättre resultat.

·  Dr. Hans Remanius är pionjär inom beröringsfri ögonlaser. Han har utfört över 30 000 ytbehandlingar.

·  Vår laserapparatur heter Schwind Amaris 1050RS och har den senaste tillgängliga uppdateringen. Det är samma modell och uppdatering vid samtliga av våra ögonlaserkliniker.

·  Vi står fast vid att inte skära i unga friska människors ögon när det gäller ögonlaser – och har inte gjort det under de senaste 13 åren.


En komponent i ovanstående är tekniken TransPRK. Det innebär att lasern är den som avlägsnar epitelet för att sedan kunna putsa till det hårdare lagret på din hornhinna. Det är alltså en teknisk del i en ögonlaserbehandling.

Det är slutligen naturligtvis smickrande att så många skriver att de också har NoCut®. Men tyvärr stämmer inte detta och det är bara förvirrande för kunden när man försöker likställa det med TransPRK eller till och med LASEK i vissa fall. Det är lite som att säga att man köper en bil och det enda som stämmer överens med bilens märke är själva motorn.