Med anledning av covid-19-situationen

Vi utför som vanligt undersökningar/mottagningar, operationer och kontroller på våra kliniker.

Coronaviruset påverkar mer eller mindre alla typer av företag. Det går inte att blunda för. Nu gäller det att vi alla har förståelse för situationen och låter processerna fortlöpa på bästa möjliga vis. Vi gör detta tillsammans – för samhällets skull.


Vi tar situationen på stort allvar och har vidtagit åtgärder för att reducera smittorisken på våra kliniker. Vi samarbetar med 1177.se (och Sveriges Landstings smittskydd) i denna fråga och samtliga av våra kliniker följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för handläggning av covid-19. Förutom detta arbetar vi alltid inom riktlinjerna som gäller klinisk verksamhet. Trygghet är en självklarhet hos oss. Du ska kunna känna dig lugn när du besöker våra kliniker.

Vid förkylningssymtom som ont i halsen, feber, hosta, värk eller andra symtom som påminner om influensa eller förkylning – så ber vi dig att inte komma till kliniken utan att hellre ringa till oss på 010-709 99 99 och boka en tid.

  • Samtlig medicinsk personal använder munskydd – nu även vid undersökning. Vi är kvalitets- och hygiensäkrade av Sveriges Landsting, enligt högsta standard för ögonkirurgi.
  • Vi utför rigorös rengöring efter varje patientbesök. Samtliga kontaktytor gällande mätinstrument, apparaturer, bord, stolar, armstöd, dörrhandtag och toaletter ytdesinfekteras ett flertal gånger varje dag.
  • Från och med 2020-03-23 ombeds patienters anhöriga/bekanta att ej vistas i våra lokaler.

Vi utför som vanligt undersökningar/mottagningsbesök, operationer och kontroller. Frågor välkomnas alltid och vi har öppet enligt sedvanliga tider. Ni når oss på 010-709 99 99.

(Har du allmänna frågor om covid-19 bör du ringa det nationella informationsnumret 113 13. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt under årets alla dagar).

 Senast uppdaterad: 15:00 18 mar 2020