Varar mitt resultat efter linsbyte och ögonlaser för evigt?

Ett linsbyte är en permanent lösning och det håller livet ut. Linserna som vi erbjuder har livstidsgaranti via våra leverantörer.

När det kommer till ögonlaser och linsimplantat (ICL) fortsätter ögat, trots en behandling, att utvecklas – och den så kallade ålderssyntheten kommer oavsett om du har gjort en ögonlaserbehandling eller ej. När du väl blir ålderssynt behöver du använda läsglasögon.

En grundlig undersökning görs alltid och det är viktigt att din syn är stabil inför en operation.

Skulle du behöva justera synen så ingår korrigerande synfelsbehandling kostnadsfritt i vår 5-åriga trygghetsgaranti.

Valfrihet i vården


Valfrihet i vården

Valfrihet i vården innebär att man som patient kan söka öppenvård vart man vill i landet, förutsatt att det är hos en vårdgivare som har avtal med regionen. Vårda Ögon har jobbat i anslutning till regionerna sedan år 1999. Vi är specialister inom ögonsjukvård och gråstarroperationer.

Köerna är väldigt långa för ögonsjukvård i vissa regioner. Därför är det viktigt för dig att känna till att du har rätt att nyttja valfriheten – så att du kan söka dig till en ögonklinik som har korta väntetider. Vi har en av de kortaste väntetiderna i respektive region där vi är verksamma.

Patientavgift gäller precis som inom den offentliga vården där du kan nyttja högkostnadskort och frikort. Tänk dock på att du får bekosta resan till och från den vårdgivare som du väljer om du inte har väntat längre än vårdgarantin som är 3 månader. Vårdgarantin innebär att du ska bli garanterad vård i det landsting där du bor inom en viss tidsram: 3 månader. Efterlevs inte vårdgarantin och om du söker dig till ett annat landsting så bekostas dina resor av ditt hemlandsting.

Egenremiss

Egenremiss (egenanmälan/egen vårdbegäran)

För att komma till en specialist behövs oftast en remiss. Vi är specialister inom ögonsjukvård och för att komma till oss kan du även fylla ut en egenremiss.

Det är en särskild blankett som du lämnar in eller skickar till den klinik du vill besöka.
I egenremissen beskriver du varför du söker vård och berättar så utförligt som möjligt om dina symtom och besvär.

Remissregler varierar beroende på region och klinik, men vissa av våra specialistkliniker behöver du aldrig remiss till.

Egenremiss

Vad är mikrokeratom?

Mikrokeratom är ett precisionsinstrument som används inom ögonlaser för att skära loss ett tunt lock av hornhinnan. Detta görs med ett oscillerande knivblad. Själva tjockleken på knivbladet varierar mellan 90 och 170 mikrometer. Innan man avslutar en operation med mikrokeratom lämnas en bit kvar av locket som skärs för att sedan vikas upp och läggas tillbaka. Det växer aldrig fast helt igen. Hornhinnans tjocklek är 5 – 600 mikrometer tjock.

Vårda Ögon använder sig inte av ögonlasermetoder som skär i ögat.

 

 

Var finns era kliniker?

I Sverige har vi kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Halmstad. Samtliga av våra kliniker är rustade med operationssalar, bemannade och följer högsta hygienstandard inom ögonkirurgi. Läs mer om respektive klinik

Om Vårda Ögon

Vårda Ögon är en svenskägd och familjeägd ögonklinik med fem kliniker i Sverige. Vi har inget riskkapitalbolag bakom oss som sitter och styr vår ekonomi.

Vi har sedan 1999 hjälpt människor med närsynthet, översynthet, astigmatism, grå starr och ålderssynthet. Vi har valt att satsa på den senaste tekniken och enbart erfarna kirurger. Det borgar för säkerhet och trygghet. Och det är där vårt fokus ligger. Det handlar ju om din syn. Något som aldrig får behandlas lättvindigt.

Samtliga av våra ögonkliniker är fullt utrustade och bemannade, vilket innebär att vi har fast personal och operationssal på den Vårda Ögon-klinik du befinner dig på.